Krepšelis

Prekių krepšelis

Prekių kiekis: 0

Prekių suma:

€ 0,00 (0)

  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
Prekių krepšelis (0) Peržiūrėti

Orkaitės tipas

Orkaitės spalva

Orkaitės valdymo tipas

Kilmės šalis

Garų funkcija

Orkaitės talpa

Mėsos termometras

Teleskopiniai bėgeliai

Pirolizė

Kaina

Geriausi pasiūlymai

Orkaitės | Buitinė technika

Prekių 1-24401
24 48 96

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kaip išsirinkti | Orkaitės

Dujinės - elektrinės orkaitės internetu - nemokamas pristatymas.

Orkaitės būna dviejų rūšių – dujinės ir elektrinės. Dujinių orkaičių privalumai – greitesnis įkaitimas ir žemesni naudojimo kaštai ilguoju periodu. Elektrinės orkaitės privalumai: kaitimo tolygumas, pastovios temperatūros palaikymas, mažesnė pradinė kainą, daugiau įvairių kepimo funkcijų ir paprastesnė priežiūra. Elektrinės orkaitės yra modernesnės nei dujinės.
Pagal kepimo būdą orkaites galima suskirstyti į 4 rūšis: standartinės, konvekcinės, kepančios garais bei turinčios žiedinį kaitinimo elementą.
Standartinės orkaitės turi viršuje ir apačioje įtaisytus kaitinimo elementus, grilį ir ventiliatorių. Tokioje orkaitėje galimi keli kepimo būdai derinant visus šiuos įrenginius.
Konvekcinės orkaitės kepimui naudoja karštą orą. Šios technologijos dėka karštis paskirstomas tolygiai ir orkaitėje nelieka karštesnių ar šaltesnių zonų. Dėl to maistas kepa maždaug dvigubai greičiau nei standartinėje orkaitėje.
Garais kepančiose orkaitėse garai ją kaitina iki 96 laipsnių, tad taip keptas maistas praranda mažiau maistingųjų medžiagų ir yra sveikesnis. Temperatūrą galima reguliuoti.
Orkaitėje su papildomu žiediniu kaitinimo elementu vienu metu galima gaminti kelis skirtingus patiekalus.
Bet kuri orkaitė iš viso gali turėti ne daugiau nei 8 kaitinimo būdus: kaitinimas iš viršaus, kaitinimas iš apačios, grilis, ventiliatorius, žiedinis kaitinimo elementas, garai, konvekcija (karštas oras) ir iešmas. Derinant šiuos elementus galima gauti iki 18 skirtingų kepimo režimų. Beto, orkaitė gali turėti papildomas kepimo funkcijas.
Labai naudinga orkaitės savaiminio išsivalymo funkcija – pirolizė. Šios funkcijos esmė – maisto likučių sudeginimas. Pirolizės metu orkaitė įkaista iki 500 ˚C ir jos viduje likę maisto likučiai sudega.
Žinomiausi orkaičių gamintojai: Bosch, electrolux, AEG, Siemens, Gorenje, Whirlpool.