
Rommelsbacher Kavos aparatai | Buitinė technika
-
€ 109,00 / 376,36 Lt
*Lizingu: € 11,00 (37,98 Lt) / mėn.
Kaip išsirinkti | Kavos aparatai
-
Ką verta žinoti apie pusiau automatinius kavos virimo aparatus
Slėgis turi siekti bent 9 bar., o rekomenduojama vandens temperatūra gali svyruoti 88-92°C tarpe.
Skaityti toliau > -
Kaip išsirinkti automatinį kavos virimo aparatą
1300 Lt kainuojantis automatinis kavos aparatas jau gali reguliuoti kavos rupumą, turi 15 bar. slėgį ir kelis vandens temperatūros lygius.
Skaityti toliau > -
Kaip išsirinkti filtruotos kavos aparatą
Kavos stiprumas reguliuojamas vandens tekėjimo per kavą greičiu – kuo lėčiau bėga vanduo, tuo kava stipresnė.
Skaityti toliau >
Filtruotos kavos aparatai yra paprastos konstrukcijos ir daug mažiau už automatinius ar pusiau automatinius kavos aparatus kainuojantys prietaisai. Jų veikimo principas labai paprastas: į aparatą įpilamas vanduo, į filtrą įdedama malta kava, vanduo įšyla, teka per filtre esančią kavą ir subėga į žemiau esantį indą. Šie kavos aparatai populiarūs dėl nedidelės kainos ir dėl to, kad vienu metu galima padaryti didelį kavos kiekį (tai labai patogu didesniame kolektyve).
Pusiau automatiniai kavos virimo aparatai yra nedideli ir kompaktiški. Kavos ruošimui naudojama ruošimo rankenėlė, į kurią dedama malta kava arba kavos tabletė, tuomet rankenėlė tvirtinama prie aparato. Slėgio pagalba vanduo teka per kavą ir pagaminama espresso kava. Pusiau automatiniai kavos aparatai komplekte dažniausiai turi pieno plaktuvą (kapučinatorių), skirtą suplakti pieno putai.
Automatiniai kavos aparatai užima gana daug vietos, tačiau turi daug funkcijų ir gali pasiūlyti įvairiausių kavos variantų. Šie aparatai turi kavos malimo malūnėlį (dažnai – reguliuojamo rupumo), kavos pupelių konteinerį, rezervuarą vandeniui, ekranėlį, kuriame galima pasirinkti norimus parametrus. Kitaip nei pusiau automatiniai, jie neturi kavos ruošimo rankenėlės. Kavą gamina iš kavos kapsulių, maltos kavos arba kavos pupelių, kurias mala patys.
Pagamintos kavos skonis iš esmės priklauso nuo vandens, slėgio, kavos rupumo ir pupelių rūšies. Slėgis turi siekti bent 9 bar., o rekomenduojama vandens temperatūra gali svyruoti 88–92°C tarpe. Paprastai brangesni kavos aparatai turi didesnį vandens slėgį.
Geriausiai žinomi kavos aparatų gamintojai: Jura, Krups, DeLonghi, Philipcs Saeco.