Krepšelis

Prekių krepšelis

Prekių kiekis: 0

Prekių suma:

€ 0,00 (0)

  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
Prekių krepšelis (0) Peržiūrėti

Sulčiaspaudės tipas

Kaina

Geriausi pasiūlymai

Sulčiaspaudės | Smulki virtuvės technika smulkinimui ir pjaustymui

Prekių 1-24109
24 48 96

1 2 3 4 5

1 2 3 4 5

Kaip išsirinkti | Sulčiaspaudės

Svarbiausias klausimas, į kurį reikia atsakyti prieš renkantis sulčiaspaudę – kokiems produktams ji bus skirta. Yra tokių, kurios skirtos tik vieno tipo produktams, o su kitomis galima ne tik spausti sultis, bet ir malti mėsą ar ruošti košes.
Sulčiaspaudes galima skirstyti į 5 rūšis: išcentrinė, citrusinių vaisių, malamoji, malamoji su 2 velenais, kviečių ūglių.
Išcentrinė sulčiaspaudė skirta daržovėms, tačiau pakankamai universali, tad tinka ir vaisiams. Naudoja diską, kuris smulkina per sulčiaspaudės viršuje esančią angą įdėtus produktus. Jos yra galingiausios. Neturi daug atskirų dalių, dėl to lengva naudoti ir lengva valyti. Minusai – triukšminga; didelis greitis sunaikina dalį fermentų ir maistingų medžiagų; prastai smulkina lapines daržoves.
Citrusinių vaisių sulčiaspaudė skirta tik citrusiniams vaisiams. Sulčiaspaudės viršuje yra kūgio formos antgalis, ant kurio dedamas per pusę perpjautas vaisius. Sultys spaudžiamos rankiniu arba automatiniu būdu. Valymas šiek tiek užtrunka.
Malamoji sulčiaspaudė naudoja veleną, kuris lėtai smulkina produktus. Dirba lėčiau, tad yra tylesnė, o galutinis produktas – sveikesnis, turintis iki 20% daugiau maistingųjų medžiagų. Smulkinimo mechanizmo dėka galutinis produktas yra tirštesnis, tad tokia sulčiaspaudė tinka riešutų sviestui, vaikiškoms košytėms, šaltiems desertams ir kitiems valgiams gaminti. Su specialiais priedais tinkama grūdų smulkinimui, mėsos malimui ar net makaronų formavimui. Kiek mažiau tinka daržovėms ir vaisiams. Pagrindiniai minusai – brangesnė, sunkesnė ir spaudimo procesas užtrunka ilgiau. Lengvai valoma.
Malamoji sulčiaspaudė su 2 velenais turi du smulkinamuosius mechanizmus, dėl to su ja galima susmulkinti net ir lapines daržoves, puikiai tinka morkoms. Su specialiu antgaliu galima malti mėsą bei kitus produktus. Gali išspausti net iki 20% daugiau sulčių nei išcentrinė. Vidutiniškai tinka vaisiams. Dirba ypač tyliai. Minusai – brangiausia iš visų, o du velenai valomi ilgiau.
Kviečių ūglių sulčiaspaudė skirta iš kviečių grūdų užaugintiems ūgliams. Tokia sulčiaspaudė dažniausiai yra rankinė, bet gali būti ir automatinė.
Sulčiaspaudės kaina gali svyruoti nuo kelių dešimčių iki kelių tūkstančių litų. Pigiausios yra citrusinių vaisių ir išcentrinės, brangiausios – lėtaeigės sulčiaspaudės.
Žinomiausi sulčiaspaudžių gamintojai: Stollar, Zyle, Gastroback, Philips, Braun, Bomann