Krepšelis

Prekių krepšelis

Prekių kiekis: 0

Prekių suma:

€ 0,00 (0)

  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
Prekių krepšelis (0) Peržiūrėti

Kaip išsirinkti kaitlentę

 


Kaitlentes galima skirstyti į tris kategorijas – dujines, elektrines ir mišrias (turinčias tiek dujines, tiek elektrines kaitvietes).


Dujinės kaitlentės


Jos vis dar yra labai gerai vertinamos ir labai paplitusios tarp gurmanų bei maisto gaminimo entuziastų. Šiuolaikinių dujinių kaitlenčių dizainas sparčiai tobulėja ir dabar galima rinktis ne tik turinčias nerūdijančio plieno ar emalio dangą, bet turinčias ir stiklinį ar stiklokeraminį paviršių. Stiklinis paviršius dujinei suteikia grožio, tačiau jo prižiūrėjimas yra sudėtingesnis, jį reikia dažniau valyti ir gana lengva subraižyti.


Svarbu atkreipti dėmesį į laikiklius, ant kurių dedami puodai. Dažniausiai laikikliai gaminami iš ketaus arba plieno, kuris vėliau yra nudažomas. Ketus turi pranašumų, nes yra ilgaamžiškesnis, o šiurkštus jo paviršius neleidžia puodams slidinėti. Dėl šių privalumų laikikliai iš ketaus yra brangesni.


Renkantis dujinę kaitlentę taip pat rekomenduojama atkreipti dėmesį, ar joje yra įmontuotas elektrinis uždegimas ir apsauga nuo dujų nutekėjimo.


Elektrinės kaitlentės


Pagal kaitinimo skirtumus elektrines kaitlentes iš esmės galima skirstyti į tris grupes:

  • Su iškilusiu kaitinimo elementu – tai senas ir pakankamai atgyvenęs tipas.

  • Stiklo keramikos kaitinimo plokštė – įkaista 3 kartus greičiau nei senamadiška plokštė iš ketaus. „HighTech“ technologija elementui įkaisti leidžia greičiau, tačiau nėra taip lengvai valdoma kaip dujinė arba indukcinė kaitlentė. Be to, pigesniuose modeliuose sunku pastebėti, ar ji vis dar įkaitusi ar jau atvėsusi, tad gali pasitaikyti netyčinių nudegimų. Brangesni modeliai jau turi karščio indikatorius, kurie leidžia nuo to apsisaugoti. Verta atkreipti dėmesį, ar kaitlentė turi išplėstą kaitinimo elementą – papildomą ovalo formos ar apskritą ratą aplink vieną kaitvietę. Tai aktualu, jei maistas gaminamas didesniame puode. Išplėstas elementas kaitins didesnį plotą ir puodas gaus daugiau karščio.

  • Indukcinės kaitlentės – efektyviausios energijos prasme. Šiluma iškart patenka į puodą ir nėra naudojama oro ar pačios kaitlentės šildymui, kaip elektrinėje. Didžiausias trūkumas – indukcinei kaitlentei tinka tik tam tikri puodai. Indukcinis kaitinimas remiasi ne karščiu, o elektromagnetiniu principu. Indo dugnas turėtų būti pagamintas iš nerūdijančio plieno, ketaus, kito geras magnetines savybes turinčio lydinio ar teflono. Jei tokių puodų neturite, įsigijus indukcinę kaitlentę teks įsigyti ir naujus puodus. Šių kaitlenčių privalumas ir tas, jog teoriškai nenusideginsite – juk kaitinimas vyksta ne šiluma, o bangomis. Na, bet praktiškai puodas ir jame esantis maistas įkaista ir skleidžia šilumą. Tad galima nudegti tiek nuo karšto puodo, tiek nuo stiklo keramikos plokštės, kurią puodas taip pat įkaitins. Beje, nereikia laukti, kol indukcinė kaitlentė įšils, ji veikia bangomis, tad puodas pradės kaisti vos padėtas ir tai darys labai greitai. Pavyzdžiui, jei kaitinama 0,9 litro vandens, tai ant indukcinės jis pradės virti po maždaug 5, o ant elektrinės – po maždaug 11 minučių.


Verta žinoti, jog turint kaitlentę su stikliniu paviršiumi rekomenduojama naudoti nerūdijančio plieno indus. Aliumininiai indai ją gali subraižyti. Taip pat aštrūs kampai, šiurkštus valymo skudurėlis, išbėgęs maistas – visa tai yra stiklo keramikos priešai. Daugiau dėmesio reikia skirti tokios kaitlentės valymui. Paviršius reikalauja specialios priežiūros. Jis turėtų būti valomas tik šiltu vandeniu ir šluoste, kuri nebraižo paviršiaus. Taip pat nuo tokio paviršiaus nešvarumus reikia nuvalyti iškart jiems atsiradus, tad tai reikėtų daryti po kiekvieno gaminimo.


Kiti naudingi faktai apie kaitlentes:

  • Populiariausios kaitlentės turi keturias kaitvietes, tačiau pasirinkimas platus – galima rasti turinčias vos vieną, taip pat dvi, tris, penkias ar net šešias.
  • Standartinis kaitlentės ilgis yra 60 cm.
  • Kaitlentės gali būti valdomos tomis pačiomis rankenėlėmis, kaip ir orkaitės, arba lietimui jautriais mygtukais, kurie yra ant pačios kaitlentės.
  • Naudingos papildomos funkcijos: šilumos palaikymas, laikmatis, priminimas, greitas įkaitimas.


P.S. Jei šalia kaitlentės stovi šaldytuvas – tarp jų reikėtų palikti bent 15 cm tarpą.


Užduok klausimą:

Produktai: