Krepšelis

Prekių krepšelis

Prekių kiekis: 0

Prekių suma:

€ 0,00 (0)

  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
Prekių krepšelis (0) Peržiūrėti

Kaip išsirinkti filtruotos kavos aparatą

  


Filtruotos kavos, dar vadinami „lašeliniai“ ar tiesiog „Amerikietiško tipo“ kavos aparatai yra atskira kavos aparatų kategorija. Tai pakankamai paprastos konstrukcijos ir daug mažiau už automatinius ar pusiau automatinius kavos aparatus kainuojantys prietaisai. 

Jie populiarūs, nes vienu metu galima padaryti didelį kavos kiekį ir tai labai patogu didesniame kolektyve ar dažnai kavą geriančių žmonių tarpe. Kita vertus, su šiuo aparatu padarytos kavos skonyje aromatų nerasite – ji gana švelni, tad gurmanai šių modelių vengia. 

Veikimo principas labai paprastas. Į aparatą įpilamas vanduo, į filtrą įdedama malta kava, vanduo įšyla, teka per filtre esančią kavą ir subėga į žemiau esantį indą. Tiek. 


 

Žinoma, yra įvairių filtruotos kavos aparatų rūšių, tad norint išsirinkti tinkamiausią – rekomenduojama atkreipti dėmesį į kai kurias savybes. Nors veikimo principas ir paprastas, bet lašančiojo tipo kavos aparatas gali turėti net 14 skirtingų savybių. Kreipti dėmesį verta bent į pusę jų:

1. Talpa. Galima rasti lašelinį kavos aparatą, kuris kavą ruošia 4 puodeliams, o yra gaminančių ir 12 porcijų. Tad tikrai svarbu apsispręsti dėl kavos indo talpos. Vidutinė kavos puodelio talpa siekia apie 150 ml, tad 2 litrų kavos indą turintis aparatas vienu metu sugebės paruošti 13 porcijų.

 

2. Kavos filtras. Popierinis, nailoninis ar ilgalaikis. Popierinis filtras savo funkciją atlieka vidutiniškai, jį reikia dažnai keisti, gali nukentėti kavos skonis. Nailono filtrai laikui bėgant gali gadinti skonį, tad juos reikia keisti reguliariai. Ilgalaikis auksu dengtas filtras vertinamas geriausiai, jis neįtakoja kavos skonio ir lengvai valomas. 

 

3. Vandens filtras. Vanduo turi didelę reikšmę kavos skoniui, tad atkreipkite dėmesį į vandens filtro efektyvumą. Kitą vertus žinant, jog Lietuvoje geriamas vanduo gana švarus, į šį punktą galima žiūrėti atlaidžiai. 

 

4. Kavos indas. Stiklinis indas ar termosas? Termoso savybes turintis indas karštį išlaikys ilgiau ir padėtas tiesiog ant stalo. 

 

5. Kavos stiprumo nustatymas. Iš esmės tai yra vandens tekėjimo per kavą greičio reguliavimas. Kuo lėčiau bėga vanduo, tuo kava stipresnė.

 

6. Pauzė. Tai galimybė sustabdyti kavos darymą, nenorint laukti, kol pribėgs pilnas indas. Jei kavą norite gerti tuojau pat, paspauskite pauzę ir kava laikinai nustos bėgusi. 

 

7. Programuojama kavos gaminimo pradžia. Kai kurių gamintojų lašančiojo tipo aparatai turi laikmatį, kurio pagalba kavos darymo laiką galima nustatyti kelioms valandoms į priekį, čia panašiai kaip ir su skalbimo mašina. Žinoma, automatika kainuoja brangiau. 

 

Kitos naudingos savybės:

  • Kavos malūnėlis. Integruoto kavos malūnėlio pagalba viską turėsite vienoje vietoje. Neturint atskiro kavos malūnėlio ir žinant, kad kava skanesnė iš ką tik sumaltų pupelių, ši savybė pakankamai naudinga.
  • Automatinis aparato išsijungimas. Išsijungus aparatui indo padas nebėra šildomas – tai taupo elektros energiją. Dažniausiai šią savybę turi visi šiuolaikiniai aparatai.
  • Šildymo plokštės temperatūros reguliavimas. Kavą galėsite ilgiau išlaikyti karštą, arba kaip tik – vėsesnę.
  • Kavos aparato galingumas. Jis tiesiogiai susijęs su kavos padarymo greičiu. Kuo galingesnis kavos virimo aparatas, tuo greičiau užverda vanduo ir tuo greičiau pagaminama kava. Iš esmės tai yra vos kelių minučių laiko klausimas, tad vargu ar verta primokėti už galingesnį aparatą.
  • Automatinis iišsivalymas. Su šia savybe kavos aparatas išsivalo pats, tačiau įvertinus konstrukcijos „sudėtingumą“, nelabai ką ten yra valyti.
  • Kelios kavos rūšys. Yra ir išmanesnių filtruotos kavos aparatų, kurie gali turėti kapučinatoriaus antgalį ar net espresso kavos darymo funkciją. Tačiau jei norite cappuccino ar espresso, vertėtų pagalvoti apie automatinį arba pusiau automatinį kavos aparatą. 
 

P.S. Permatoma vandens talpa yra pakankamai praktiška savybė – tiesiog patogu matyti, kiek vandens yra talpoje, ar reikia ją papildyti. 

 

Taip pat skaitykite:

Užduok klausimą:

Produktai: