Krepšelis

Prekių krepšelis

Prekių kiekis: 0

Prekių suma:

€ 0,00 (0)

  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
Prekių krepšelis (0) Peržiūrėti

Kaip išsirinkti kokteilinę



Renkantis kokteilinę rekomenduojama atkreipti dėmesį į šiuos parametrus:


Galingumas
. Kokteilinių galingumas dažniausiai svyruoja 300–1000W ribose. Tačiau kaip ir siurbliuose, taip ir kokteilinėse, didelis galingumas nėra toks svarbus. Kokteiliams ir ledo smulkinimui pakaks 500W galingumo, o jei ledo smulkinti neketinama, puikiai tiks ir 350W kokteilinė. Galingesni įrenginiai gali pasitarnauti tuomet, jei sugalvosite įsigyti kieto maisto smulkinimui tinkančius ašmenis. 


Indas
. Kokteilinių indai turi nemažai skirtumų, tad jo pasirinkimui reikėtų skirti daugiau dėmesio:

   - Indo talpa. Dažniausiai talpa svyruoja 1–2 litrų ribose. Žinoma, galima rasti ir taip vadinamų „vieno puodelio“ kokteilinių, kuomet indo talpa siekia apie 0,7 litro ir pati yra puodelio formos. 

   - Indo struktūra – stiklas, plastikas ar plienas. Plieninių indų pasiūla gana maža. Brangesnės kokteilinės turi stiklinius indus. Jie nesibraižo, nuo ilgo naudojimo netamsėja ir nesugeria kvapų. Visi šie dalykai būdingi plastikiniams. Stiklinių indų trūkumai – jie yra sunkesni ir gali sudužti. 

   - Snapelis. Smulkmena, tačiau labai praktiška. Pylimo snapelio neturintys indai kelia pavojų skystį išpilti per šoną. Verta rinktis tokį, kuris turi pylimui skirtą snapelį. 

   - Graduotas indas. Labai patogu, kuomet norite tiksliai išmatuoti, kiek gėrimo yra paruošta. 

   - Dangtis. Svarbu geras prispaudimas ir dangtyje esanti anga. Skysčiai taškosi, tad nesandarus dangtis gali sukelti papildomų rūpesčių tvarkantis, o dangtelyje esanti anga pasitarnaus, jei norėsite papildomai įpilti skysčių ar įdėti kokį ingredientą, kai plakimas jau prasidėjęs.

 

Ašmenys. Čia kaip ir su virtuviniais kombainais – verta rinktis nerūdijančio plieno ašmenis. Jei planuojate dažnai smulkinti ledą, rinkitės dantytą smulkinimo peilį. Taip pat įsitikinkite, ar ašmenys nuimami – bus patogiau valyti ir galėsite įsigyti papildomus ašmenis, skirtus maisto smulkinimui.


Papildomos funkcijos
:

   - Pulsuojantis darbo režimas palengvins kokteilinės darbą esant pilnai užpildytam indui ir puikiai tiks staigiam suplakimui.

   - Ledukų skaldymo funkcija yra tiesiog neatskiriama kokteilinės dalis.

   - Įjungimo stabdymas, jei blogai uždėtas dangtis. Įsivaizduokite pilną kokteilinę, paleistą maksimaliu greičiu su blogai uždėtu dangčiu... Gresia ilgas ir nuobodus baldų valymas. 

 

Greičiai. Kokteilinės turi nuo 3 iki 16 plakimo greičių, tačiau klausimas, ar verta žavėtis didesniu greičių kiekiu. Dažniausiai naudojami vos keli. Žinoma, jei kokteilinę planuojate naudoti labai įvairiems gaminiams, tuomet didesnis greičių kiekis gali praversti, nes dažniausiai kiekvienas greitis yra skirtas vis kitam produktui. 


Patarimai
:

   - Pirmiausia į indą pilkite skystus ingredientus. Taip viskas geriau išsimaišys.

   -   Jei norite smulkinti tik kietus produktus, vis tiek įpilkite skysčio. Kitu atveju produktai šokinės po visą kokteilinę ir juos susmulkinti bus tiesiog sunku.

   - Karštus skysčius plakite lėčiausiomis apsukomis ir trumpais periodais. Dangtyje esančią angą palikite atvirą, kad per ją galėtų išeiti garai. Pripildykite tik pusę indo. 

   - Jei norite keisti plakimo greitį – leiskite kokteilinei pilnai sustoti ir tik tuomet pakeiskite greičio parametrus. 

   - Pripažinkime realybę – kokteilinė greičiausiai liks stovėti matomoje vietoje, tad rinkdamiesi nenuvertinkite jos išvaizdos. 

 


Užduok klausimą:

Produktai: