Krepšelis

Prekių krepšelis

Prekių kiekis: 0

Prekių suma:

€ 0,00 (0)

  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
Prekių krepšelis (0) Peržiūrėti

Renkuosi orkaitę - kokį kaitinimo ir kepimo būdą rinktis


 

Šiame straipsnyje aprašyti kaitinimo ir kepimo būdai.

 

Dujos ar elektra. Profesionalesni maisto gamintojai, kaip ir su kaitlentėmis, pirmenybę teikia dujinėms orkaitėms. Šį pasirinkimą nulemia greitesnis įkaitimas ir žemesni naudojimo kaštai ilguoju periodu. Elektrinės orkaitės šalininkai akcentuoja kaitimo tolygumą, pastovios temperatūros palaikymą, mažesnę pradinę kainą, daugiau įvairių kepimo funkcijų ir paprastesnę priežiūrą. Iš esmės elektrinės orkaitės yra modernesnės.

 

Kepimo būdas. Standartinės orkaitės turi viršuje ir apačioje įtaisytus kaitinimo elementus ir ventiliatorių. Tokia orkaitė gali pasiūlyti kelis kepimo būdus derinant visus šiuos įrenginius: kaitinant tik iš viršaus, tik iš apačios, iš viršaus ir apačios kartu, iš viršaus ir apačios kartu su ventiliatoriumi ir t.t. Kiekvienas kaitinimo būdas turi vis kitą įtaką patiekalui – tik pašildyti, iškepti tolygiai, apskrudinti ir pan. Standartinė orkaitė taip pat gali turėti grilį, tad kepimo būdų dar padaugėja. Be standartinės, yra dar 3 rūšių orkaitės: konvekcinės, kepančios garais bei turinčios žiedinį kaitinimo elementą.

  • Konvekcinės orkaitės kepimui naudoja karštą orą. Šios technologijos dėka karštis paskirstomas tolygiai ir orkaitėje nelieka karštesnių ar šaltesnių zonų. Dėl to maistas kepa maždaug du kartus greičiau nei standartinėje orkaitėje. Konvektorius neleidžia riebalams nusėsti ant orkaitės sienelių.
  • Manoma, kad garais kepančiose orkaitėse pagamintas maistas yra sveikesnis. Garai orkaitę įkaitina iki 96 laipsnių ir manoma, kad taip keptas maistas praranda mažiau maistingųjų medžiagų. Tad jei stengiatės gyventi sveikai, tam tikslui nusipirkote sulčiaspaudę, verta pagalvoti ir apie garais kepančią orkaitę. Garai ypač tinka žuviai, patiekalams iš daržovių bei ryžių. Žinoma, temperatūrą galima reguliuoti.
  • Orkaitėje su papildomu žiediniu kaitinimo elementu vienu metu galima gaminti kelis skirtingus patiekalus. Dėl kvapų susimaišymo nerimauti neverta, nes nuo to apsaugo orkaitės ventiliacijos sistema. Kaitinimo elementas puikiai tinka ir patiekalų pašildymui ar šaldytų produktų atšildymui. O jei šį gaminimo būdą naudosite kartu su ventiliatoriumi, efektas gausis toks pat kaip kepant ant iešmo.


Taip pat skaitykite:

Užduok klausimą: