Krepšelis

Prekių krepšelis

Prekių kiekis: 0

Prekių suma:

€ 0,00 (0)

  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
  • Prekės nėra
Prekių krepšelis (0) Peržiūrėti

Kaip išsirinkti viryklę - apie kaitvietes

 

Dujinė viryklė. Ant atviros ugnies gaminamas maistas laikomas skanesniu. Be abejo, tai subjektyvu. Vienas iš dujinės viryklės trūkumų – puodų nusidėvėjimas. Ant atviros ugnies jie susidėvi greičiau.

Renkantis dujinę viryklę svarbu atkreipti dėmesį į laikiklius, ant kurių dedami puodai. Dažniausiai laikikliai gaminami iš ketaus arba plieno, kuris vėliau yra nudažomas. Ketus turi pranašumų, nes yra ilgaamžiškesnis, o šiurkštus jo paviršius neleidžia puodams slidinėti. Dėl šių privalumų laikikliai iš ketaus yra brangesni.

Taip pat reikia atkreipti dėmesį, ar viryklė turi apsaugą nuo dujų nutekėjimo. Dažniausiai visos dujinės viryklės ją turi, bet tuo reikia pasidomėti, nes tai būtina savybė. 

Kaip naudingiausią papildomą funkciją dujinei viryklei galima įvardinti elektrinį uždegimą.

 

Elektrinė viryklė. Elektrinės viryklės būna trijų rūšių:

1. Su iškilusiu ketaus kaitinimo elementu – tai jau gana senas ir mažai populiarus variantas, bet mišriose viryklės kartais dar taikomas. Jis turi mažai privalumų – ilgia kaista, ilgai vėsta.

2. Stiklo keramikos kaitinimo plokštė. Ruošiant maistą, kaista ne tik kaitvietės, bet ir visas viryklės paviršius. Išbėgęs skystis gali patekti ant dar neatvėsusios gretimos kaitvietės paviršiaus, dėl to jis gali skilti.

3. Indukcinės kaitlentės – efektyviausios energijos prasme. Šiluma iškart patenka į puodą ir nėra naudojama oro ar pačios kaitlentės šildymui. 

 

Mišri viryklė. Jei negalite apsispręsti, dujinę ar elektrinę viryklę rinktis, galite rinktis mišrų variantą.  Yra įvairių mišrių modelių. Galimi įvairūs deriniai. Modeliai su 2 dujinėmis ir 2 elektrinėmis kaitvietėmis. Yra modelių, kuriuose visas paviršius dengtas stiklo keramika, o dujinės kaitvietės iškeltos aukščiau.


Taip pat skaitykite:

Užduok klausimą:

Produktai: